Alimente ce pot fi consumate şi după data expirării. Care sunt şi cum trebuie păstrate
Alimente cu zahăr – Orice are cantităţi mari de zahăr, precum gemuri sau miere, poate fi consumat după dată de expirare.
Pâine – Dacă o ţii în congelator, va rezistă foarte mult timp. Ai grijă să tăi părţile cu mucegai dacă găseşti.
Lapte – Va rezista cu până la 50% mai mult dacă este ţinut la o temperatura mai mic. Încearcă să-l ţii în spatele frigiderului decât pe uşa. Dacă s-a acrit, îl poţi folosi la clătite.
Ouă – Pot fi păstrate între trei şi cinci săptămâni, însă la o temperatura sub 5 grade Celsius.
Murături şi Kimichi – Eşti în siguranţă dacă mănânci alimente care sunt conservate prin sărare, uscare sau oţet.
Paste uscate – Alimentele uscate, precum pastele negătite, pot fi ţinute pe o perioada nedeterminată în recipiente bine închise, scrie Realitatea.net.
Chipsuri – Chiar dacă s-au înmuiat, sunt procesate intens şi pline de sare.
Biscuiţi – Sunt procesati intens şi pot fi consumaţi mult timp după dată de expirare. Dacă par prea moi, pune-i în cuptor şi fă-i crocanţi din nou.
Alimente la conservă – Le poţi prelungi viaţă dacă le ţii într-un loc întunecat şi răcoros.
Ciocolată – Poate rezistă mult timp. Dacă îi apare un strat alb la suprafaţă este din cauza că grăsimea se topeşte când este expusă la aer şi urcă la suprafaţă.
Salată împachetată – Cât timp nu a apărut mucegai pe ea, salată poate fi consumată.
Sursa: publika.md