Sănătate

Alimente ce te balonează – Conţin grăsimi periculoase

1. Produsele de panificaţie
Covrigii, chiflele, batoanele, cornurile sunt făcute cu făină rafinată. Această creşte nivelul glicemiei, care la rândul ei creşte producţia de insulină, totul culminând cu acumularea de grăsime în zona abdomenului. Dacă eşti un mare iubitor de produse de panificaţie, alege-le pe cele făcute din cereale integrale.

2. Varză
Varză poate da mari bătăi de cap în procesul de digestie, întrucât produce gaze. Este bine că legumele care dau gaze să se consume gătite şi nu crude.

3. Băuturile acidulate
Un pahar de băutură acidulată îţi poate ţine burtă umflată una sau chiar trei ore. Sucurile acidulate sunt şi mai rele pentru că au şi alte ingrediente (precum zahărul sau alţi îndulcitori artificiali). Pe termen lung, consumul de băuturi acidulate contribuie la apariţia inflamaţiei cronice, la care se adaugă acumularea de grăsimi în jurul taliei.

4. Alimentele prăjite
Grăsimile încetinesc procesul de digestie, cea ce înseamnă că acestea se vor depozita în zona abdomenului. În plus, alimentele prăjite comercializate conţin grăsimi trans. Acestea contribuie la creşterea riscului apariţiei inflamaţiei cronice şi a bolilor cardiovasculare. Optează pentru alimentele preparate la grătar sau la cuptor. Vor fi la fel de crocante fără să conţină grăsimi periculoase.

5. Îngheţată
Nici nu te-ai gândi că o banală îngheţată îţi poate face rău. Iată de ce: are zahăr, deci creşte nivelul glicemiei, care creşte nivelul insulinei, care duce la formarea de depozite de grăsime în zona abdomenului; conţine lactoză (substanţă zaharoasă conţinută de lapte) care creşte producţia de gaze şi duce la balonare şi chiar diaree la unele persoane. În plus, consumată când este foarte cald, îngheţată foarte rece stresează tractul intestinal care este cald, diferenţa de temperatura fiind un factor propice pentru apariţia balonării şi a crampelor abdominale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *