Social

Alimente păstrate neconform, despistate în taberele de odihnă. ANSA: Fiți responsabili și nu aduceți produse alimentare copiilor

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat vineri, 21 iulie, că, în urma desfășurării mai multor controale în taberele de odihnă și Centrele de agrement pentru copii din țară, inspectorii instituţiei au depistat pungi cu alimente ușor alterabile, livrate copiilor de către părinți și păstrate în condiții neconforme, transmite MOLDPRES.

Astfel, potrivit sursei citate, au fost depistate mai multe tipuri de produse interzise pe teritoriul taberelor: produse alimentare, care nu sunt păstrate ulterior în condiții favorabile; băuturi carbogazoase; băuturi interzise consumului copiilor (cum ar fi energizantele); produse perisabile (din carne, ouă, lactate), precum și alte produse achiziționate din locuri necunoscute, greu de identificat.

De asemenea, Agenția se adresează părinților, să fie responsabili și să nu le aducă produse alimentare copiilor, cu excepția apei potabile. „Acestea le-ar putea provoca toxiinfecții alimentare. Totodată, vă rugăm să alegeți în cunoștință de cauză locul de odihnă și agrement pentru copiii dumneavoastră, informându-vă minuțios despre condițiile sanitare și meniuri. Cereți să vă fie prezentată autorizația sanitar-veterinară emisă de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor”, îndeamnă ANSA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *