Social

Alte trei curse aeriene, anulate de Air Moldova. Compania ar avea mari probleme financiare, iar un fost premier propune naționalizarea și privatizarea cu „un leu”

Compania „Air Moldova” a anulat și astăzi, alte trei curse aeriene, pentru care pasagerii au plătit bani.

Menționăm că joi, 2 martie, au fost anulate alte 11 curse aeriene operate de „Air Moldova”. Compania susține că ar fi vorba de „anumite dificultăți operaționale”.

Fostul prim-ministru Ion Sturza crede că compania „Air Moldova” este pe marginea prăpastiei și autoritățile ar trebui să se miște foarte repede pentru a salva ceva, potrivit Ziarul Național.

„Pe fundalul „plecării” „Wizz Air”, noutățile de anulare a zeci de zboruri de către „mândria națională” „Air Moldova” amplifică panica. E tentant să spui că este ceva coordonat de acționarul „Air Moldova”. Pentru cine nu știe, este… Șor! Rușii „curăță” spațiul aerian al Moldovei… Bun titlu, nu? Dar lucrurile nu sunt așa.

„Air Moldova” a fost foarte mulți ani o vacă de muls pentru tot felul de escroci. Șor nu a fost mai breaz, deși aparent nu a făcut mari bani. Mai degrabă a transferat profituri uriașe de la Aeroport către „Air Moldova”, acceptând neplata taxelor aeroportuare. Astăzi, simplu spus, au rămas fără bani. E sezonul „jos” și fluxul de numerar a „secat”.Datorii uriașe (sute de milioane!) față de aeroporturi internaționale, furnizori și… corect, AIC, pe care guvernul se tot căcăie să-l ia în primire, după decizia judecătorească.

Respectiv, în așa condiții să arunci mărul stricat în brațele cuiva e cea mai bună soluție. E strategia lui Șor după ce a pierdut controlul asupra AIC. Să se spele! Unii zic că se mai poate de salvat ceva. Poate. Doar cu o singură condiție. Naționalizat și privatizat cu un leu cu cineva care „poate”. După restructurare la sânge. Deși mulți zic că managementul actual e bun și încearcă din răsputeri să țină „avionul în zbor”, am unele îndoieli. Trebuie adus cineva urgent să gestioneze procesul. Cineva care cunoaște bine industria. Eu personal am două opțiuni: Oleg Tofilat, dar el e prins la CFM, și Nicolae Petrov, fost președinte „Moldavian Airlines”, a menționat Sturza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *