CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Ambasadorul rus la Washington susține că ultimele declarații ale lui Biden confirmă participarea SUA la războiul din Ucraina

​Anatoli Antonov, ambasadorul rus la Washington afirmă că ultimele declarații ale președintelui SUA, Joe Biden confirmă statutul de participant al Statelor Unite la războiul din Ucraina, relatează TASS.

El a făcut afirmația după ce presa de stat rusă i-a cerut să comenteze faptul că Biden a promis luni seara că SUA vor furniza Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană.

„Decizia Rusiei de a lovi cu arme de precizie infrastructura din Ucraina a fost un răspuns la actele teroriste din țara noastră, a căror responsabilitate revine în întregime regimului de la Kiev”, a declarat Antonov într-un comunicat publicat de ambasadă.

„Nu ne așteptăm la o reacție diferită din partea administrației. Totuși, percepem declarațiile conducerii americane cu privire la intenția lor de a-l sprijini pe Zelenski cu livrări suplimentare de produse militare, inclusiv cele mai moderne modele, ca o altă confirmare a faptului că Washingtonul este consolidat în statutul de participant la conflict”, a mai spus acesta.

„O astfel de asistență, precum și asistența acordată Kievului cu informații, instructori și îndrumări cu privire la desfășurarea ostilităților, este modalitatea de a escalada în continuare și de a crește riscul unei confruntări între Rusia și NATO”, a adăugat el.

Antonov a solicitat SUA „și aliaților săi” să nu depășească „liniile roșii” trasate de Moscova și despre care ambasadorul spune că statele occidentale s-au apropiat, transmite Hotnews.

„Nu mai susțineți regimul [de la Kiev] cu arme mortale. Acest lucru nu va duce decât la noi victime și distrugeri, prelungind și mai mult conflictul”, a conchis Anatoli Antonov.

Ce a promis președintele american Joe Biden Ucrainei

Luni, 10 octombrie, președintele american i-a promis lui Volodimir Zelenski că „va continua să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană”, potrivit unui comunicat de presă remis de Casa Albă.

De asemenea, administrația democrată de la Washington a mai afirmat că Joe Biden și-a exprimat „condoleanțele” omologului său într-o discuție telefonică pe care cei doi au avut-o după atacurile masive ale Rusiei asupra Kievului și a altor orașe ucrainene.

Joe Biden şi liderii Grupului celor şapte (G7) vor avea marţi o întâlnire virtuală pentru a discuta despre angajamentul lor de a sprijini Ucraina şi de a-l trage la răspundere pe Vladimir Putin pentru agresiunea Rusiei.

Casa Albă a anunțat că Volodimir Zelenski va lua parte la discuții.

Ucraina a promis că îşi va întări forţele armate după ce Rusia a lansat cele mai mari atacuri aeriene asupra oraşelor de la începutul războiului, forţând mii de oameni să se refugieze în adăposturi antiaeriene şi determinând Kievul să oprească exporturile de electricitate către Europa, relatează sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *