CSI / RusiaExternePolitică

Ambasadorul Rusiei în SUA, ignorat de Biden și Putin: „Sincer, suntem într-un blocaj”

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, spune că a fost ignorat de oficialii de la Washington de când Rusia a invadat Ucraina și că nu a mai vorbit nici cu președintele rus Vladimir Putin de câțiva ani, relatează Business Insider.

„Sincer, suntem într-un blocaj”, a declarat Antonov într-un interviu pentru Politico.

Ambasadorul rus nu poate obține întâlniri cu înalți oficiali de la Casa Albă sau de la Departamentul de Stat al SUA.

Parlamentarii americani au refuzat să se întâlnească cu Antonov și chiar nu au dorit să facă o poză cu el.

Antonov a mai adăugat că relațiile diplomatice nu au fost totuși întrerupte în totalitate și că ambasada Rusiei are încă contacte „tehnice” sau de nivel inferior cu administrația Biden.

„Suntem nevoiți să cooperăm în diverse probleme. Nu ne putem imagina, chiar și în astfel de circumstanțe, că problemele de stabilitate strategică, schimbările climatice, coronavirusul, lupta împotriva terorismului, lupta împotriva proliferării armelor de distrugere în masă ar putea fi rezolvate fără angajamentul activ al Statelor Unite și Rusiei”, a menționat ambasadorul.

„Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice menține comunicații diplomatice cu Ambasada Rusiei în Washington. Este o relație dificilă, dar liniile de comunicare rămân deschise”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Ambasadorul respinge ideea că invazia din Ucraina este un eșec, deplânge „rusofobia” tot mai mare și spune că Rusia a fost „naivă” atunci când a avut încredere în Occident.

Fiind întrebat dacă atitudinea Washingtonului se datorează refuzului său de a recunoaște ceea ce face Rusia cu adevărat în Ucraina, Antonov a spus: „Fiecare monedă are două fețe”.

De asemnea, Antonov a spus că nici măcar Putin nu vorbește cu el. Cei doi nu au mai avut nicio discuție de când Antonov și-a preluat postul la Washington, în 2017, a spus ambasadorul.

Nu a existat nicio comunicare de când Putin a lansat războiul împotriva Ucrainei, pe 24 februarie, a mai adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *