Război

Americanii pregătesc o lovitură decisivă pentru soldații lui Putin: racheta PrSM distruge ținte la o distanță de 650 de kilometri

În timp ce Ucraina așteaptă o decizie privind furnizarea de rachete ATACMS cu o rază de acțiune de până la 300 de kilometri, Statele Unite lucrează activ la o nouă rachetă mai puternică pentru sistemele HIMARS și M270A1 – Precision Strike Missile (PrSM). Compania Lockheed Martin a dezvăluit detaliile noului proiect, relatează Naval News, potrivit publicației UNIAN.

Se remarcă faptul că racheta PrSM ar trebui să înlocuiască ATACMS. Se presupune că va fi mai ieftin, dar și mult mai eficient. În special, este de așteptat ca raza posibilă de distrugere a țintei să ajungă până la 650 de kilometri.

Datorită capului, racheta PrSM va putea distruge ținte terestre și maritime în mișcare, cum ar fi navele rusești inamice din Marea Neagră.

Se știe că focosul rachetei este “un focos unitar optimizat, conceput pentru a obține aceleași efecte ca ATACMS”.

În prezent, producătorul ia în considerare posibilitatea de a echipa racheta cu un motor pe combustibil solid și lichid. În plus, compania și-a propus să dezvolte un sistem de rachete fără pilot HIMARS.

După cum a relatat anterior UNIAN, reprezentanții autorităților ucrainene au făcut apel în mod repetat la partenerii internaționali, în special la Statele Unite ale Americii, cu privire la necesitatea ca Ucraina să primească rachete ATACMS, care sunt concepute pentru a distruge anumite obiecte la o distanță de până la 300 de kilometri.

S-a remarcat faptul că chiar și livrarea a 100 de rachete ATACMS către Ucraina pe termen scurt ar putea afecta semnificativ echilibrul de putere. Utilizarea lor poate face posibilă tăierea principalelor rute de aprovizionare la o distanță foarte mare de linia frontului.

Experții sunt încrezători că noile arme vor dezvălui oportunități fără precedent pentru Ucraina. Forțele armate ale Ucrainei vor putea lovi absolut toate țintele militare din țara lor, inclusiv pe teritoriul Crimeei și al Mării Negre. În plus, nu vor mai fi necesare echipamente suplimentare pentru a rula ATACMS

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *