CSI / RusiaOpinii și Editoriale

Anatol Țăranu: După Prigojin, gruparea Wagner ar putea fi preluată de serviciile secrete ale Federației Ruse

Accidentul aviatic de miercuri în care se presupune că a murit liderul grupului de mercenari Wagner, Evghenii Prigojin, ar fi legat de sentimentul de răzbunare al președintelui Vladimir Putin pentru organizarea rebeliunii din luna iunie, este de părere comentatorul politic, Anatol Țăranu. În opinia sa, conducerea Wagner ar putea fi preluată de serviciile speciale ale Rusiei.

De asemenea, el a mai precizat că grupul de mercenari Wagner a devenit un element al politicii externe a Federației Ruse, susținând interesele Kremlinului în mai multe zone de conflict, potrivit Radiomoldova.

„După Prigojin, Wagner va fi preluată de către oficialitățile ruse. Desigur, într-o formă mai camuflată, fiindcă Wagner în formula în care funcționează în puncte nevralgice ale lumii, acolo unde au loc lovituri de stat și unde Rusia are nevoie să-și promoveze interesele în afara politicilor oficiale, va continua să aibă o valoare pentru Federația Rusă, pentru regimul actual de la Moscova. După toate probabilitățile, conducerea Wagner va fi preluată efectiv de către oficiali din Rusia, cel mai probabil, de către serviciile speciale”, a opinat Anatol Țăranu .

Vă amintim că, miercuri, 23 august, un avion în care s-ar fi aflat liderul grupării de mercenari Wagner, Evghenii Prigojin, alături de principalul comandant al grupării, Dmitri Utkin și alți reprezentanți Wagner, s-a prăbușit în regiunea Tver, în apropiere de Moscova. Autoritățile ruse au confirmat decesul celor 10 persoane aflate la bord.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *