Actualitate

APP vine cu reacție: „De ce Air Moldova se vinde atât de ieftin…”

„Cel care va procura va fi nevoit să-și ia asupra sa toate obligațiunile pe care le are Air Moldova, inclusiv toate datoriile. Au sarcina de a menține Air Moldova, brandul Air Moldova și angajații. Investițiile inițiale, potrivit condițiilor concursului comercial, trebuie să ajungă la aproximativ 60 de milioane de euro”, spune Vladimir Baldovici.

Amintim că recent, Agenția a anunțat o nouă rundă de privatizări, în care intră pentru prima dată și compania Air Moldova, care deține 44% din cota de piață. Mai mulți politicieni și experți și-au manifestat îngrijorarea față de intenția statului de a privatiza această companie, menționând și prețul mic, dar și faptul că aceasta companie ar fi fost adusă intenționat în pragul falimentului pentru a fi privatizată la un preț mic.

În total, APP a scos la privatizare companii, societăți pe acțiuni și imobile ale statului în valoare de peste 1,57 miliarde de lei. Cele mai scumpe sunt acțiunile companiei „Barza Albă” de la Bălți, scoase la concurs la un preț total de aproximativ 330 de milioane de lei, dar și Fabrica de Sticlă din Chișinău – cu peste 230 de milioane.

Sursa: radiochisinau.md 


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *