Auto

Aramco se alătură Renault și Geely prin achiziționarea a 20% din producția de motoare a Dacia

Gigantul petrolier saudit Aramco va deveni partener al companiilor Renault și Geely, prin achiziționarea a 20% din producția de motoare a Dacia, precum și din centrele de cercetare din România.

Potrivit unui raport al Reuters, Renault și Geely Automobile din China se află în etape finale de negociere pentru un acord în care Aramco, producătorul de petrol din Arabia Saudită (deținut de stat) va obține o participație de 20% din conglomeratul care produce motoare pe benzină și hibride pentru cele două companii de automobile.

Renault și Geely vor reduce la 40% participația la entitatea care va deține Renault Mécanique Roumanie (uzinele de motoare și cutii de viteză), precum și centrele de cercetare, proiectare și testare din București și Titu.

Renault va păstra uzina de asamblare de autovehicule din Mioveni, precum și fabrica de șasiuri, dar va deveni acționar minoritar la uzina de motoare și la alte entități asociate Dacia-Renault din România, care în total au aproximativ 2000 de angajați.

Potrivit unui document al celor trei companii, se urmărește crearea unei companii de propulsoare cu o capacitate de producție anuală de peste “5 milioane de motoare și transmisii hibride și cu emisii reduse”. Investiția Aramco ar fi utilizată pentru a sprijini dezvoltarea tehnologiilor care ar prelungi viața motoarelor pe benzină și

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *