Economie

ARBI a CNA a sechestrat 9 bunuri în valoare de circa 3 milioane de lei

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri, săptămâna trecută, în baza delegațiilor Procuraturii Anticorupție (PA) și Serviciului Vamal, 9 bunuri în valoare de circa 3 milioane de lei.

Printre acestea se numără o încăpere locativă, un teren pentru construcție și 7 capitaluri sociale, sechestrate într-un caz de abuz de serviciu, de spălare de bani și contrabandă, transmite Realitatea.md.

„În prezent, ARBI are în examinare 118 de delegații pe 86 de cauze penale în privința a 180 de subiecți. Săptămâna trecută, pe conturile trezoreriale ale ARBI au fost depuse 8 milioane de lei. De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 8 expertize judiciare, dintre care 7 IT și 1 criminalistică, în procedură fiind alte 60 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au inițiat 2 cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată 4 cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 365 de dosare”, se arată în nota informativă.

Totodată, Direcția legislație a recepționat 43 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 18 rapoarte de expertiză și 17 avize. În prezent, se lucrează pe 51 materiale, recepționate de la autorități.

„Direcția analitică a efectuat 5 analize operaționale și una strategică, alte 59 de studii sunt în procedură. Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 105 de caziere de integritate. Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 13 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție”.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 38 de apeluri. O persoană se află în penitenciarul 13, arestată în dosarul CNA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *