Social

ARBI a sechestrat bunuri în valoare de 2 milioane de lei, iar în dosarul ”Vama” au fost ridicați 675 000 de lei dintr-o casetă de siguranță

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre, în valoare de peste 2 milioane de lei, săptămâna trecută. Printre bunurile indisponibilizate sunt două construcții locative, o încăpere nelocativă, două terenuri agricole și unul de construcție. De asemenea, în dosarul ”Vama” au fost ridicați 675 000 de lei dintr-o casetă de siguranță și s-a aplicat sechestru pe un automobil de model Hyundai Tucson în valoare de 350 de mii de lei. În prezent, Agenția are în procedură 169 de delegații pe 120 de cauze penale în privința a 271 de subiecți, transmite Nordnews.

În perioada de raport, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 4 expertize judiciare – 3 IT și una grafoscopică, în procedură fiind alte 61 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 333 de cauze penale. Săptămâna precedentă a fost propusă pentru transmitere în instanța de judecată o cauză penală și au fost expediate în adresa ARBI două delegații pentru efectuarea investigațiilor financiare paralele.

Direcția legislație a întocmit 4 de rapoarte de expertiză anticorupție și 5 avize. Direcția analitică a finalizat o analiză strategică și 7 operaționale, alte 67 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 7 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 138 de caziere de integritate.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 28 de apeluri. În penitenciare se află 17 persoane, arestate în dosarele CNA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *