Justiție

Arestul la domiciliu în privința fondatorului companiei „Bismobil Kitchen”- prelungit cu încă 20 de zile

Arestul la domiciliu în privința fondatorului companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, a fost prelungit cu încă 20 de zile. Decizia a fost luată marți, 12 septembrie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, scrie Ziarul de Gardă.

Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a declarat pentru sursa citată că procurorii au solicitat instanței prelungirea arestului la domiciliu cu 30 de zile, însă judecătorii au admis parțial demersul procurorilor.

Pe 12 iulie 2023, Mihail Șaran a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiindu-i stabilite mai multe restricții, printre care interzicerea de a ieși din locuință, interzicerea convorbirilor telefonice, recepționării și expedierii trimiterilor poștale și utilizării altor mijloace de comunicare, obligația de a menține în stare de funcționare mijloacele electronice de control și de a le purta permanent. Hotărârea a fost luată atunci de Elena Costiuc, magistrată la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Vă amintim că în data de 7 aprilie, PCCOCS a anunțat că fondatorul „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, ar fi dat bir cu fugiții din sala de judecată, după ce magistrații i-au schimbat măsura preventivă, din arest la domiciliu, în arest la Penitenciarul Nr.13.

Potrivit surselor acesta ar fi fost pierdut din vizor de ofițerii INI, care l-au escortat la ședința de judecată, a ieșit din sală înaintea lor, după care și-a scos brățara GPS și a fugit într-o direcție necunoscută.

De asemenea, menționăm că avocatul lui Șaran, Aurel Grosu, susține că Mihail Șaran nu i-ar fi furat mașina, așa cum spune IGP.

„Avocat: Mașina mea nu a fost furată de către nimeni, eu am venit acasă cu ea de la instanța de judecată. Jurnalist: IGP spune că domnul Șaran ar fi luat mașina dvs. și ar fi plecat într-o direcție necunoscută! Avocat: Nu este adevărat, poliția să se spele la ochi și să spună cum a falsificat probele de la percheziții. Jurnalist: Unde se află în aceste momente clientul dvs. Șaran? Avocat: Lui i-a stat rău și a plecat acasă. Mașina mea, repet, nu a fost furată de către nimeni. Vom contesta decizia de astăzi, 100%”, a declarat Aurel Grosu, avocatul Mihail Șaran.

Mihail Șaran a fost reținut acum două luni, pe Aeroportul de la Chișinău, în timp ce încerca să părăsească R. Moldova, ulterior a fost mutat din arest în Penitenciarul 13,  iar săptămâna trecută a primit mandat de arest la domiciliu.

În schema Bismobil Kitchen, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova. La sfârșitul lunii martie, în același dosar a fost reținută și Andriana Brașoveanu, administratoarea celor 40 de firme pe care acționa Bismobil Kitchen. Aceasta a fost arestată și plasată în arest la domiciliu în România. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *