Social

Armata Națională va mai avea un general. Decretul semnat de Maia Sandu, publicat în Monitorul Oficial

Comandantul suprem al Armatei Naționale, președintele țării, Maia Sandu, i-a acordat gradul suprem „general de brigadă” locțiitorului șefului Marelui Stat Major, Sergiu Cirimpei, iar decretul semnat în acest sens a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Astfel, potrivit decretului, gradul de general de brigadă i-a fost acordat lui Sergiu Cirimpei în temeiul art. 88 lit. b) din Constituția Republicii Moldova, al art. 25 alin. (2) lit. j) din Legea cu privire la apărarea națională și al art. 19 alin. (2) din Legea cu privire la pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei.

Sergiu Cirimpei și-a început cariera militară în anul 1995, făcând studiile liceale în cadrul Colegiului Militar „Alexandru cel Bun”, în prezent Academia Militară „Alexandru cel Bun”. Ulterior a urmat Academia Militară a Armatei Republicii Elene, Grecia 1998-2003, Colegiul de Comandă și Stat Major al Armatei SUA, Fort Leavenworth, Kansas, SUA 2015-2016, Şcoala Militară de Studii Avansate, Fort Leavenworth, Kansas, SUA 2016-2017, iar 2022 a absolvit Colegiul de Război al Armatei SUA. Pe parcursul activității, Sergiu Cirimpei a urmat mai multe cursuri internaționale de dezvoltare profesională și a deținut diverse funcții de conducere în cadrul subdiviziunilor Armatei Naționale cum ar fi comandant de brigadă, comandant de batalion, șef secție, șef serviciu, locțiitor, observator militar etc. Până la conferirea gradului suprem de general, Sergiu Cirimpei a deținut gradul de colonel în cadrul Armatei Naționale.

Precizăm că, în prezent, în Republica Moldova peste 80 de persoane dețin gradul de general în diferite structuri de forță ale țării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Foiala, forfota, vizite, declaratii , apa batuta in piua, lupte cu coruptia fara rezultate, declaratii triviale de dragoste pentru tricolor, popor(-ul nu se stie cui) – numai sa nu se faca nici un pas din front spre unire, unica actiune logica, in fata invaziei ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *