CSI / RusiaRăzboi

Armata rusă afirmă că soldații care și-au pierdut viața la Makiivka sunt responsabili de propriile morți

Armata rusă afirmă că soldații săi care și-au pierdut viața în timpul atacului ucrainean cu sisteme HIMARS asupra cazărmii din Makiivka sunt vinovați de propriile morți deoarece și-ar fi dezvăluit poziția, relatează Hotnews.

Menționăm că marți, 3 ianuarie, în Rusia au avut loc adunări publice pentru a aduce un omagiu zecilor de militari ucişi într-un bombardament în estul Ucrainei, un şoc care a declanşat un val de critici împotriva armatei ruse.

„Principalul motiv al tragediei de la Makiivka a fost utilizarea masivă a telefoanelor mobile de către personal, în ciuda interdicției. Acest factor a permis inamicului să localizeze și să stabilească coordonatele locului în care se află personalului militar pentru o lovitură cu rachete”, afirmă un comunicat remis presei de către ministerul Apărării de la Moscova marți noaptea și citat de RIA Novosti, una dintre agențiile de presă ale statului rus.

Vă amintim că luni, 2 ianuarie, bloggerii militari ruși au postat mesaje pline de furie după ce au apărut informații privind moartea a sute de soldați ruși după lovituri cu HIMARS efectuate asupra unui internat al unei foste școli profesionale din Makiivka, un oraș ocupat de lângă Donețk, capitala regiunii cu același nume.

Imaginile postate online arătau că în locul unde era o clădire extinsă cu două etaje acum sunt doar mormane fumegânde de moloz.

De asemenea, menționăm că această localitate era controlată de separatiștii pro-ruși din Donețk încă din aprilie 2014, fiind ocupat de trupele susținute de Moscova după anexarea ilegală a Crimeii și declanșarea conflictului din Donbas, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *