Politică

Armată Rusă este departe de a lua Odesa și a ajunge în Transnistria. Chișinăul trebuie să-și securizeze spațiul informațional și să pună la punct Coloana a 5-a

Moldova între fascismul rusesc și Europa

În ciuda declarațiilor belicoase ale generalilor ruși, situația pe frontul din Donbas unde Moscova a blocat aproape tot contingentul trimis în Ucraina, nu le permite fasciștilor ruși să ajunge la Odesa și în Transnistria.

Totuși, situația pe front s-ar putea schimba în favoarea Moscovei, dacă Putin va decide să declare mobilizarea generală a populației. Toate aceste declarații ale generalilor ruși nu pot fi tratate cu relaxare de Guvernul din Chișinău, care chiar și fără a fi o putere militară poate învinge armata propagandiștilor ruși prin securizarea spațiului informațional.

Declarațiile Guvernului în care ne clamăm neutri, sunt necesare pentru menținerea unei comunicări oficiale și diplomatice, dar privite dintr-o parte arată caraghioase. Armata rusă comite masacre în Ucraina, dar Chișinăul le vorbește despre „sporirea tensiunii și neîncrederii în societate”, de parcă nu Moscova și „siloviki” din Kremlin susțin de 30 de ani regimul separatist de la Tiraspol.

Coloana a 5-a din PAS

Lupta Guvernului cu propagandiștii ruși ar putea începe prin o curățenie și pe interior. Cât de credibil poate fi PAS în anihilarea propagandei ruse, când are în Parlament o vată pe numele Natalia Davidovici, care îi consideră pe români fasciști și care a votat împotriva interzicerii simbolicii fascismului rusesc în R. Moldova. Această lege a PAS este probabil unica decizie salutabila a regimului Maia Sandu față de problema rusească, chiar dacă întârziată.

Ar fi cazul ca Maia Sandu să convoace Consiliul Suprem de Securitate și în regim de urgență să ia toate măsurile necesare pentru închiderea accesului cetățenilor ruși la propaganda veninoasă a fasciștilor ruși, fie că este vorba de TV, radio, presă scrisă, internet și rețele de socializare, etc.

Dacă Chișinăul va accepta ca mesajele otrăvite ale rușilor să ajunge la urechile cetățenilor din R. Moldova, să nu ne mirăm dacă într-un viitor nu prea îndepărtat se vor organiza și aici „referendumuri” pentru crearea unor „republici populare” de „patrioți” cu măști și cu lente la piept.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Guvernanții RM, la fel ca și cetățenii acestei „țări” trebuie să facă o alegere decisivă: cu rassia fascisto-putleristă sau cu lumea civilizată. Toți aceștia caută încă să facă „baletul” curvăsăresc și cu estul și cu vestul, specific RM și cetățenilor săi încă de la apariția acestui „stat” falimentar. Deocamdată guvernanții dau din coadă la pomenile din vest și cam atât. Coloana a 5 a sovieto-moscălească e la ea acasă în RM, nu o deranjează nimeni și nimic. Ba chiar are reprezentanți de seamă în PAS…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *