Externe

Armata rusă își mută ofensiva spre Izium, după ce în weekend a cucerit Severodonețk

Bombardamentele din zona Izium, din regiunea nord-estică Harkov, din ultima săptămână sugerează că Rusia încearcă să relanseze ofensiva în această zonă, după ce sâmbătă a reușit o victorie strategică și a cucerit orașul Severodonețk după săptămâni de lupte intense în care orașul din regiunea Lugansk care a fost distrus aproape în totalitate, relatează Ministerul Apărării de la Londra în actualizarea zilnică a situației de pe front, potrivit BBC.

Cu toate acestea, forțele armate ucrainene continuă să mențină liniile de apărare folosindu-se cu succes de zonele împădurite pentru a rezista ofensivei ruse. În ciuda acestei noi orientări spre Izium, concentrarea rușilor se menține pe obiectivul de a cuceri întreaga zonă Severodonețk – Lisiciansk. Rușii au reușit sâmbătă să cucerească în întregime Severodonețk și au pătruns pentru prima dată în orașul vecin, Lisiciansk.

Harta cu pozițiile controlate de Rusia și direcția atacurilor Grafic: Ministerul britanic al Apărării/ Institutul pentru Studiul Războiului via BBC

De asemenea, informațiile britanicilor mai spun că, în următoarele săptămâni, campania Rusiei se va baza pe rezerviști, mulți dintre ei fiind „aproape cu siguranță” deja trimiși pe frontul din Ucraina. Printre aceștia se numără și rezerviști voluntari care vor fi cel mai probabil trimiși pe front pentru misiuni de securitate, precum și veterani care au servit în armata rusă în ultimii cinci ani. În ciuda unui deficit continuu în ceea ce privește numărul de rezerviști care pot fi desfășurați pentru Ucraina, conducerea rusă rămâne probabil reticentă în a ordona o mobilizare generală.

Sursa: Libertatea.ro


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *