Externe

„Aroganță rușinoasă”: Ursulei von der Leyen i se cere să demisioneze

Președintele Comisiei Europene a vorbit despre „instrumente” de sancționare a eventualelor atacuri la adresa democrației în eventualitatea victoriei coaliției de dreapta la alegerile legislative italiene, scrie Le Figaro.

Liderul italian Matteo Salvini, a cerut „scuzele sau demisia” Ursulei von der Leyen, care a menționat „instrumentele” de care dispune Bruxelles-ul pentru a sancționa eventualele atacuri la adresa principiilor democratice ale UE în cazul unei victorii a ultraconservatorilor la alegerile legislative.

„Dacă lucrurile merg într-o direcție dificilă, am vorbit despre Ungaria și Polonia, avem instrumente”, a avertizat președintele Comisiei Europene în răspunsul la o întrebare despre alegerile de duminică din Italia, în urma cărora a câștigat coaliția de dreapta. „Abordarea mea este că, indiferent de guvernul ales democratic, lucrăm împreună”, a spus Ursula în timpul unei vizite de joi seară la Universitatea Americană din Princeton.

Matteo Salvini, liderul Ligii, un partid suveranist aliat cu partidul liberal Forza Italia și cu partidul postfascist Fratelli d’Italia (Meloni) în această coaliție de dreapta anunțată ca favorită, a răspuns ferm: „Ce este asta, o amenințare? Aroganță rușinoasă. Respectați votul, liber, democratic și suveran al poporului italian! Prieteni ai tuturor, servitori ai nimănui ”, a scris el pe contul său de Twitter.

„Fie își cere scuze, fie demisionează”, a mai spus el pentru cotidianul Il Corriere della Sera . Același discurs de la vicepreședintele Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi. Declarațiile Ursulei von der Leyen sunt „ingerință ” în campanie, a spus Antonio Tajani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

    1. Corect. Uniune liber consimtita, dar pe baza unor reguli si principii care in zeci de ani au dus la pace,dezvoltare si prosperitate.
      Orice drept inseamna si obligatii.
      Nu poti sa beneficiezi numai de avantaje.

  1. Această duduie care nu ar trebui să ocupe acest post de conducere în UE,ar trebui demisă urgent și ARUNCATĂ(da,am scris bine)…aruncată după gratii pentru jaful ce l-a făcut în pandemie cu costul vaxxinurilor și contractele care nici acum nu sunt publice.Apoi că e un pui de stalin mai modern.

      1. Toni de asta pragul de sărăcire a oamenilor se adâncește în UE pe când tot mai mulți miliardari apar la orizont de pe urma celor care măcăne și se mulțumesc cu minciuni și amăgiri,le merge de minune cât timp există cei ca tine.A nega o realitate,înseamnă că negi un viitor mai bun propriilor tăi copii.Se cheltuie sute de miliarde zilnic pe fel de fel de mizerii împotriva cetățenilor UE,dar viața europeanului de rând e tot mai grea.Cred că tu deja te aflii în propriul hău de la capătul pământului,nu diar în propria negare.Eu nu am zis nimic de UE in ansamblu ci de această duduie coruptă care îți oferă gândaci pe tavă și te trimite cu facturile la Putin.Think before you talk.

    1. Stalin??? Exagerari lipsite de orice temei. Arata-mi te rog un singur Gulag in UE!… Nimeni nu zice ca in UE e totul perfect. Nici nu are cum sa fie, fiindca in final, fiecare tot la propria ciorba se gandeste. Unele state, precum Polonia si Ungaria, vor doar banii, nu si conventiile. Dar se pune intrebarea: ar fi mai bine fara UE? Ar fi mai bine ca fiecare stat sa se lupte economic cu cineva precum China sau militar cu cineva precum Rusia? Persoane precum UvL, Orban etc. se vor duce, dar UE trebuie sa ramana!

  2. “Se cheltuie sute de miliarde zilnic pe fel de fel de mizerii împotriva cetățenilor UE,dar viața europeanului de rând e tot mai grea.” OK. La care mizerii te referi si la care cetateni? Si ar fi fost viata cetateanului european mereu mai buna, fara UE? Multe tari europene erau sarace, fara banii europeni demult chiar falimentare: v. Portugalia, v. Spania, v. Ungaria, v. Polonia, v. Romania… etc. “Un viitor mai bun propriilor copii” unde, poate in Grecia anilor 1980? Sau in Bulgaria?

    1. Vladuțule,ai arătat deseori prin comentariile tale că ești o persoană destul de inteligentă.Nu vreau să îmi schimb părerea mea despre tine tocmai acum.Citește ff bine comentariile mele și cred că vei putea pricepe.Altfel nu are sens să vorbim de două lucruri diferite,doar în cazul în care tu ești un privilegiat al duduiei,deci și unul dintre ,,căpușarii” europei ceea ce nu cred că e posibil.Deci mai încearcă și vei pricepe ori noi doi trăim în realități diferite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *