Social

Astăzi, muzeograful Nicolae Bulat, petrecut pe ultimul drum

Marți, 13 septembrie, directorul Muzeului de Etnografie și Etnografie al Cetății Soroca, Nicolae Bulat este petrecut pe ultimul drum.

Nicolae Bulat va fi înmormântat cu onoruri militare, transmite Știri.md

La biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca are loc un serviciu divin în memoria regretatului muzeograf. De asemenea, la ora 10:00, cortegiul funerar se va deplasa spre Cetatea Soroca, pe strada Independenței, făcând o oprire la Muzeul de Istorie şi Etnografie din Soroca.

La orele 11.00 în fața Cetății Soroca se va desfășura mitingul funerar. Apoi, după orele 12.00 cortegiul va merge la cimitirul din Dealul Sorocii, unde va fi înmormântat cu onor militar.

Vă amintim că Nicolae Bulat s-a încetat din viață la data de 9 septembrie.

De asemenea, numit și „gardianul” Cetății Soroca, Nicolae Bulat, s-a născut la 10 februarie 1952 în satul Cureșnița, raionul Soroca. A absolvit școala gimnazială № 1 din Soroca, apoi a intrat în Universitatea de Stat din Moldova din Chișinău la Facultatea de Limbi Străine, o secțiune din limba engleza și literatură. 

Ulterior, Nicolae Bulat a devenit unul dintre cei mai mari cunoscători ai istoriei regiunii Soroca, scriind și numeroase cărți. Mai bine de 30 de ani, el a fost directorul Muzeului de Istorie și Etnografie al Cetăţii Soroca.

În anul 2000 a fost decorat cu Ordinul național „Steaua României”.

Numele său se regăsește în lista cu primii o mie de intelectuali din Europa, elaborată de Centrul Internațional de Biografii Cambridge.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *