Justiție

Atac armat pe Aeroportul Chișinău: Reprezentanții MAI din Tadjikistan au ajuns în Moldova

Autoritățile din Tadjikistan sunt în strânsă colaborare cu oamenii legii din Republica Moldova. La Chișinău au sosit reprezentanți ai Ministerului de Interne din Tadjikistan și înalți oficiali ai ambasadei țării în R. Moldova, cu reședința la Kiev, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor incidentului de vineri, 30 iunie, în care a fost implicat cetățeanul tadjic, Rustam Așurov.

Potrivit unei declarații oficiale a Procuraturii de la Dușanbe, Rustam Așurov face parte dintr-o grupare criminală care l-ar fi răpit pe vicepreședintele băncii Orienbașka.

„Ulterior comiterii infracțiunii, Așurov a părăsit teritoriul Tadjikistanului și a fugit în R. Moldova prin Turcia, cu scopul de a ajunge ulterior în UE”, transmite Procuratură tadjică.

Vă amintim că mai multe împușcături s-au auzit vineri, 30 iunie, la Aeroportul Internațional Chișinău. Unui cetățean străin  i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova, iar acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare.

Ulterior, atacatorul a fost capturat și se află în stare gravă la spital. 

Sursa Deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *