ActualitateExterne

atac nocturn masiv cu drone cu rază lungă de acţiune, efectuat de Rusia

Forţele aeriene ucrainene au anunţat sâmbătă că Rusia a lansat în total 67 de drone cu rază de acţiune lungă într-un atac nocturn masiv asupra Ucrainei, dintre care 58 au putut fi doborâte, informează Reuters, conform Agerpres.

 

 

Forţele aeriene ucrainene au precizat într-un comunicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că unităţile de apărare au intrat în acţiune în 11 regiuni din Ucraina. Corespondenţii Reuters din capitala ucraineană Kiev au auzit o serie de explozii la scurt timp după ora 03:00 (00:00 GMT), sâmbătă, iar unele dintre ele a răsunat mai puternic în zona de lângă centrul oraşului.

Forţele aeriene ale Kievului au mai informat că drone Shahed au fost lansate dinspre două regiuni de frontieră ale Rusiei, precum şi din Peninsula Crimeea ocupată de Rusia

Şeful Administraţiei Militare Regionale Kiev, Ruslan Kravcenko, a declarat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, sirenele de raid aerian au sunat în capitală mai mult de opt ore.

Potrivit lui Kravcenko, deși dronele au fost doborâte și nu au existat lovituri asupra infrastructurii critice şi rezidențiale și nici victime, în urma atacului de noaptea trecută, au fost înregistrate unele pagube. „Trei locuințe au fost avariate ca urmare a căderii fragmentelor de drone doborâte”, a indicat acesta.

Atacul a fost respins de aviație, trupe de rachete antiaeriene, grupuri mobile de foc şi unități de război electronic şi ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei.

Dronele au fost doborâte în regiunile Vinniţia, Rivne, Hmelniţki, Kiev, Kirovohrad, Mikolaiv, Cernihiv, Cerkasi, Sumi, Herson și Poltava.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *