Eveniment

Atenție! Incendii de primăvară

Chiar şi în aceste condiţii, persoanele care doresc să cureţe pajiştea o pot face abia după ce au asigurat toate condiţiile de intervenţie şi stingere a incendiului dacă va fi cazul. De asemenea, este interzisă lăsarea fără supraveghere a focului şi arderea resturilor în câmp deschis, dacă vântul bate cu putere. Deşi suntem abia la mijlocul primăverii, igienizarea terenurilor utilizând focul deschis pentru arderea resturilor vegetale şi al deşeurilor cauzează multiple incendii de vegetaţie. Astfel, pentru a evita adevărate dezastre ecologice, pierderi de vieţi omeneşti şi bunuri materiale Vă reamintim câteva reguli ce trebuie avute în vedere în această perioadă:
• Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;
• Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în incintele unităţilor, în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi.
• Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii.
• Arderea miriştilor se face numai după luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii.
• Utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., fără a fi supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare.
• Luarea măsurilor pentru prevenirea jocului copiilor cu focul în condiţii şi în locuri în care se pot produce incendii constituie o obligaţie a persoanelor care răspund, potrivit legii, de creşterea, educarea şi îngrijirea copiilor.

DPS Centru
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *