Social

ATENȚIE, șoferi! Poliția din Moldova, demarează operațiunea „Centura de siguranță”: Timp de o săptămână se va verifica cum este respectată regula

Poliția din Republica Moldova, demarează operațiunea „Centura de siguranță”, alăturându-se, astfel, unei acțiuni comune în toată Europa, „Seat Belt”, desfășurată de statele membre ROADPOL.

Astfel, timp de o săptămână, oamenii legii vor verifica utilizarea centurii de siguranță în timpul conducerii mijloacelor de transport, dar și prezența mecanismelor de transportare a copiilor, potrivit Ziarul Național.

Potrivit Poliției, în cazul unui accident rutier, centura de siguranță și mecanismele de transportare a copiilor pot salva viața celor din mașină.

Menționăm că încălcarea regulilor de folosire a centurii de siguranţă, a vestei de protecție-avertizare fluorescent-reflectorizantă, a sistemului de reținere pentru copii şi a căştii de protecţie a motociclistului este pedepsită în Republica Moldova cu amenzi de la 22 500 la 30 000 de lei și cu 3 puncte de penalizare.

De asemenea, ROADPOL amintește, cu referire la statisticile din întreaga lume, mai mult de jumătate dintre pasagerii uciși în accidente rutiere nu își puseseră centura de siguranță.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Deciziile din 5 decembrie 2013 a CCM și 2 martie 2023 a Legislativului RM sunt un test de maturitate pentru clasa politică și popor. Opoziția din lașitate și ignoranță apelează la tactica veche – pseudoproteste gălăgiose, îmbrînceli la tribuna parlamentului etc. Asta se face într-un stat de DREPT, conform constituției. De ce ei nu vin cu argumente istorice verificabile ??? De ce dau curs doar la mesaje de ură interetnică, care fff docil sunt TIRAJATE de presa coruptă. Acum ar trebui ca înainte de alegerile locale, istoricii , publiciștii, jurnaliștii ONESTI să aducă noi argumente în favoarea denumirii corecte a limbii de stat. VORBETE dar și scrise CORECT, cu alfabet ROMÂNESC. În cel latin lipsesc unele litere – ă, â, î, ș. E timpul de spus lucrurilor pe nume. Corect și logic. De dorit ca votul din lectura doua să fie nominal. Asta va ajuta istoricilor să vadă cine a lovit în identitatea națională și cine a apărat-o. Probabil că unii din cei care au optat în 1994 pentru art 13 acum li-i rușine să recunoască că au greșit. Spunea ex-premierul de atunci unui ziarist, că a fost o greșelă a agrarienilor, majoritari in parlament, că nu au votat varianta de compromis -,, limba moldo-română,,. Apropos, acum la țară unii mai continuă să scrie cu litere … RUSEȘTI. Despre ce vorbește acest fapt ?? lene ?? Ignoranță???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *