Război

Atmosferă de înmormântare la televiziunea rusă: Hersonul, ca și cedat ucrainenilor. „Vor urma probabil două luni cu pierderi teritoriale severe”

Atmosferă de înmormântare la televiziunea publică rusă, Rossia-1, în emisiunea Olgăi Skabeeva: corespondentul de pe front al acestui post a sugerat că Hersonul este la un pas de a fi preluat de ucraineni.

Atmosferă de înmormântare la televiziunea rusă

„Acum, pentru noi este important să îndurăm. Nu vreau să dau nimaănui iluzii, trebuie să perseverăm (…) dar în noiembrie și prima parte din decembrie, în următoarele două luni, nu vor fi știri bune, asta e sigur (…) Pierderi teritoriale severe sunt probabile în următoarele două luni”, a spus corespondentul de pe front.

El s-a mai plâns că ucrainenii au o superioritate numerică de patru la unu, sunt dotați cu rachete HIMARS și, mai ales, cu sisteme de radar antitanc.

VIDEO AICI

Prezentarea sa a provocat furia prezentatoarei, neobișnuit de critică la adresa conducerii Rusiei, deși ea nu a pronunțat nici un nume: „De ce nu ne-am pregătit pentru această turnură a evenimentelor când am început acțiunea militară? (…) De ce am crezut că Zelenski va fugi și NATO nu va ajuta? Asta este întrebarea deschisă”, a spus Skabeeva, pe un ton vizibil supărat.

Presa rusă a relatat, azi, că a început „relocarea” locuitorilor din Herson de pe malul drept pe malul stâng al râului Nipru. Administrația impusă de Moscova în regiunea Herson susține că populația este „relocată” din cauza „amenințării de inundații care ar putea avea loc dacă armata ucraineană va ataca centrala hidroelectrică Kakhovka”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *