Internațional

Austria introduce controale la frontiera cu Cehia, după ce Germania a introdus controale ”staţionare” la frontiera cu Polonia, Cehia şi Elveţia, pentru a descuraja traficanţi de migranţi să schimbe ruta

Austria a introdus controale la frontiera cu Cehia, cu scopul de a descuraja traficanţi de migranţi care vor să schimbe itinerariul după ce Germania a decis să-şi consolideze supravegherea, relatează News.ro.

Această măsură a intrat ăn vigoare la miezul nopţii de marţi spre miercuri, a anunţat Ministerul de Interne.

Austria, care a informat Comisia Europeană (CE) cu privire la această măsură, vrea astfel să împiedice mafia trecătorilor să-şi modifice itinerariiile”, a anunţat ministrul de Interne Gerhard Karner.

Viena a introdus, la începutul lunii octombrie controale la frontiera cu Slovacia, la fel Cehia şi Polonia.

Austria speră astfel să menţină o tendinţă de scădere a migraţiei înregistrată în ultimele luni, în contextul în care presiunea migraţiei creşte în Uniunea Europeană (UE).

Vecinii săi au înregistrat o creştere netă a migraţiei ilegale, care a antrenat introducerea unor măsuri în toate direcţiile.

Germania – destinaţia privilegiată a refugiaţilor din Siria şi Afganistan – a anunţat luni impunerea unor controale ”staţionare” la frontiera cu Polonia, Cehia şi Elveţia.

Reintroducerea unor astfel de controale în spaţiul Schengen este autorizată numai în circumstanţe excepţionale şi este necesar să fie notficată Comisiei înainte de intra în vigoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *