Actualitate

Autoritatea de aviație germană: Copilotul A320 a primit licență de zbor în conformitate cu procedurile legale

Anchetatorii consideră că Lubitz a prăbușit deliberat avionul, provocând astfel moartea sa și a celorlalte 149 de persoane aflate la bordul aparatului de zbor, care s-a zdrobit practic de un versant al Alpilor francezi, cu o viteză de 700-800 km/oră.

Potrivit Lufthansa, Lubitz a spus la școala de zbor în 2009 că el a depășit o perioadă de depresie severă, ceea ce ridică întrebări cu privire la modul în care sunt selecționați piloții și dacă ar trebui să fie supuși la mai multe teste psihiatrice după calificare.

Luftfahrtbundesamt (LBA), autoritatea germană în domeniul aviației, declarase la sfârșitul săptămânii trecute că nu a avut cunoștință de episodul depresiv al lui Lubitz.

Cu toate acestea, Germanwings a reacționat afirmând că în virtutea reglementărilor în vigoare până în 2013, ea nu era obligată să informeze LBA.

Directorul executiv al Lufthansa, Carsten Spohr, s-a întâlnit marți cu președintele LBA, Joerg Mendel, și au purtat discuții ‘constructive’. ‘Am ajuns la concluzia că au fost respectate procedurile pentru acordarea licenței’, a spus șeful LBA joi pentru Reuters.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *