Social

Autoritățile de la Chișinău, după tragedia de la Brovarî: „Condoleanțe conducerii ucrainene și poporului ucrainean pentru această pierdere”

Prim-ministra Natalia Gavrilița adresează condoleanțe poporului ucrainean după tragedia de la Brovarî. Ea scrie că este „cu gândul la familiile îndoliate”.

„Am aflat cu multă tristețe vestea prăbușirii unui elicopter în regiunea Kiev. Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei și colegi de-ai săi, precum și civili, inclusiv copii, au căzut victime acestei tragedii. Adresez, în numele Guvernului Republicii Moldova și al meu personal, cele mai sincere condoleanțe Guvernului și poporului ucrainean. Sunt cu gândul la familiile îndoliate. Celor răniți le urez o recuperare rapidă”, notează Gavrilița.

De asemenea, și președintele Parlamentului Igor Grosu a transmis un mesaj de condoleanțe poporului ucrainean. 

„O nouă veste tragică de la Kiev, 18 persoane au decedat și cel puțin 29 de răniți după ce un elicopter a căzut peste o grădiniță din Brovari, o suburbie a capitalei Ucrainei. Transmit condoleanțe conducerii ucrainene și poporului ucrainean pentru această pierdere”, a scris Grosu pe rețelele de socializare.

Menționăm că atăzi, întreaga conducere a Ministerului de Interne a Ucrainei, ministrul Denis Monastirski, adjunctul Yevhen Yenin și un secretar de stat, a murit în urma accidentului aviatic de miercuri, 18 ianuarie, în Brovarî, în apropiere de Kiev, relatează Ukrinform.

Informația a fost confirmată de șeful Poliției Naționale, Igor Klimenko.

„În această dimineață, 18 ianuarie, un elicopter al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență s-a prăbușit în Brovarî. În urma prăbușirii aeronavei, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a murit: ministrul, primul său adjunct și secretarul de stat”, a transmis șeful Poliției Naționale.

Deocamdată nu se știe motivul căderii elicopterului. Autoritățile de la Kiev au informat doar că aparținea Serviciului de Urgență, și se afla în misiune, fără a preciza tipul ei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *