Ucraina

Ultima oră! Tragedia aviatică din Brovari: 16 persoane au decedat, inclusiv ministrul ucrainean de interne. Elicopterul s-a prăbușit lângă Kiev

Întreaga conducere a Ministerului de Interne a Ucrainei, ministrul Denis Monastirski, adjunctul Yevhen Yenin și un secretar de stat, a murit în urma accidentului aviatic de miercuri, 18 ianuarie, în Brovarî, în apropiere de Kiev, relatează Ukrinform.

Informația a fost confirmată de șeful Poliției Naționale, Igor Klimenko, relatează sursa citată.

„În această dimineață, 18 ianuarie, un elicopter al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență s-a prăbușit în Brovarî. În urma prăbușirii aeronavei, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a murit: ministrul, primul său adjunct și secretarul de stat”, a transmis șeful Poliției Naționale.

Potrivit lui Klimenko, 16 persoane au decedat, inclusiv 2 copii, ca urmare a accidentului. Printre victime se numără și cele nouă persoane aflate la bordul elicopterului.

22 de persoane au fost rănite ca urmare a accidentului, fiind spitalizate în prezente. Printre acestea se află și 10 copii.

Menționăm că elicopterul s-a prăbușit în Brovarî în apropiere de o grădiniță și o clădire rezidențială, potrivit guvernatorului regiunii Kiev, Oleksi Kuleba. Toate serviciile de specialitate intervin la fața locului, potrivit presei ucrainene.

Cauza prăbușirii este neclară în acest moment, subliniază Reuters.

Deocamdată, nu este clar nici dacă elicopterul aparținea armatei ucrainene, așa cum este cel mai probabil având în vedere locul accidentului.

Aflat la est de Kiev, orașul Brovarî avea o populație de aproximativ 100.000 de locuitori înainte de război.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *