Actualitate

Autoritățile din Japonia și-au cerut scuze în fața a milioane de oameni. Motivul este impresionant

Problema nu a fost tratată deloc cu superficialitate, iar autoritățile locale în frunte cu managerii bărbatului au organizat o conferință de presă televizată la sfârșitul căreia și-au cerut scuze publice întregului oraș pentru acțiunea “profund regretabilă” a funcționarului. Aceștia au declarat că bărbatul în vârsta de 64 de ani a încălcat o lege privind serviciul public care obligă funcționarii publici să se “concentreze asupra satisfacerii cetățeanului”, motiv pentru care trebuia să sufere consecințele. Pe lângă faptul că a fost mustrat de superiorii săi, omul va primi la finalul lunii mai puțin bani pentru acțiunile sale.

“Este foarte regretabil faptul că a avut loc un astfel de scandal, îmi pare rău”, a spus unul dintre directorii instituției în cadrul conferinței de presă televizate.

Scuzele publice pentru ceea ce poate fi descris doar ca o greșeală minoră a funcționarilor publici este o practică destul de comună în Japonia, notează cei de la The Guardian. De exemplu, luna trecută, compania de cale ferată și-a cerut scuze publice și i-a amendat pe conductori, după ce aceștia au lăsat un tren să plece cu 25 de secunde mai devreme decât ora stabilită!!!

Sursa: cunoastelumea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *