CSI / Rusia

Autorităţile lituaniene: O treime din diplomații ruși sunt spioni sau colaboratori ai acestora

„O treime din diplomaţii ruşi care lucrează în Lituania sunt membri ai serviciilor de informaţii ruse sau colaboratori ai acestora” – se spune în raport.

Potrivit autorităţilor lituaniene, Moscova este tot mai interesată de infrastructurile militare ale ţărilor membre NATO. În plus, serviciul de informaţii a declarat că în anul trecut a deportat din ţară trei spioni ruşi.

Lituanienii subliniază pericolele că Rusia să folosească elemente ale aşa-numitului „război hibrid” pentru a verifică apărarea colectivă a NATO. „Noi nu excludem că Rusia poate recurge la astfel de acţiuni în ceea ce priveşte unul dintre membrii Alianţei, în speranţa că NATO nu va putea răspunde în timp util”, – spune documentul.

Anterior, s-a dovedit că consulul general al Rusiei în Klaipeda (Lituania), Vladimir Maligin, care în aprilie 2014 a fost expulzat din Lituania în calitate de membru al Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei, adună informaţii despre politică energetică şi proiectele din domeniu ale Lituaniei.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *