Actualitate

BAC 2012: Cei care au copiat de pe Internet vor fi identificaţi

Lucrările care vor avea un conţinut identic cu răspunsurile care vizau producerea de texte proprii – eseuri, comentarii, formularea de argumente, exemplificări, dezvoltarea unor idei propuse etc. la examenele de bacalaureat: limba şi literatura română, limba şi literatura rusă şi la toate limbile străine găsite pe internet vor fi anulate.

Colaboratorii Ministerului Educaţiei şi ai Agenţiei de Evaluare şi Examinare au colectat de pe forum-uri, site-uri de socializare, bloguri mai multe exemple de răspunsuri, rezolvări la testele de bacalaureat, desfăşurate până în acest moment. Aceste „mostre” vor fi remise Preşedinţilor Comisiilor Republicane de Evaluare a lucrărilor de bacalaureat, conform deciziei Comisiei Naţionale de Examene, cu scopul de a identifica toate lucrările cu acelaşi conţinut. În cazul în care comisiile vor stabili lucrări identice, în aspect de conţinut al răspunsurilor, acestea vor fi excluse din procedura de evaluare, iar candidaţii vor avea dreptul de a susţine examenul respectiv abia în sesiunea 2013.

Ministerul Educaţiei face apel către toţi candidaţii la sesiunea de bacalaureat de a renunţa la copiere, inclusiv la utilizarea telefoanelor mobile, în aşteptarea unor eventuale răspunsuri. Aceasta i-ar putea costa eliminarea din examen şi, în consecinţă, anularea lucrării.

TIMPUL.MD (A. C.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *