Eveniment

Bărbații Neamului, la „Vatra Neamului”

Evenimentul a fost organizat de către Uniunea Cultural-Artistică „Vatra Neamului”, Academia de Științe a Moldovei, ziarul TIMPUL și Uniunea Teatrală din Moldova (UNITEM). 

Solicitat de TIMPUL, președintele UNITEM, Artistul Poporului Alexandru Grecu a declarat că aceasta este o acțiune pentru a susține oamenii de cultură, pentru a-i uni și a-i avea mereu lângă noi. „Este generația de aur, care și-a consacrat activitatea pentru binele nostru. Acum, la vârsta lor, ei merită tot respectul și recunoștința noastră”, a accentuat Alexandru Grecu.

La rândul său, directorul restaurantului, Nicolae Avram, i-a îndemnat pe cei prezenți să nu se simtă ca la o masă de caritate, ci la una a neamului, pentru a mai discuta, a cânta, pentru a se simți bine în săptămâna luminată, când se apropie Paștele Blajinilor. „Sunteți bărbați ai neamului. Și femei ale neamului. Și nespus de romantici. Simțiți-vă, într-adevăr, ca la Vatra Neamului!”, i-a îndemnat pe oamenii de cultură ziaristul și scriitorul Constantin Tănase.

„Da, aici e cu adevărat Vatra Neamului”, avea să ne spună scriitorul Ion Vieru, iar Vladimir Beșleagă, a constatat și el, zâmbind: „Aici se joacă hora tineretului!”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *