Justiție

Bărbatul din Cimișlia care și-a sugrumat soția în prezența fiicei minore, condamnat la ani grei de închisoare

Susținea că ar fi vrut s-o salveze, dar, în cele din urmă i-a luat viața. Un bărbat în vârstă de 53 din Cimișlia, învinuit de săvârșirea infracțiunii de omor intenționat al unui membru de familie, a fost condamnat la ani grei de detenție, informează Procuratura Generală (PG).

Potrivit acuzatorilor, în noaptea de 26 decembrie 2021, aflându-se în domiciliu împreună cu concubina de 31 de ani și fiica lor de 3 ani, în urma unei cerți bărbatul a sugrumat-o pe femeie cu mâinile, blocându-i căile respiratorii până a lăsat-o fără suflare. Ulterior, pentru a camufla fapta comisă, a solicitat ambulanța, motivând că concubina sa a suferit în acea noapte 4 crize epileptice, din care cauză s-a asfixiat, scrie Deschide.md.

Pe tot parcursul anchetei, dar și în instanța de judecată, individul a pledat nevinovat.

„Acesta a spus că și-a lipsit de viață concubina din imprudență, din motiv  că a încercat să-i acorde primul ajutor medical acesteia, iar el nefiind în acest scop calificat, neintenționat i-a cauzat moartea”, se arată în materialele cauzei.

Sentința în privința bărbatului a fost pronunțată. Acesta a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cât și încasarea din contul făptuitorului a cheltuielilor judiciare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *