Culinar.md

Batoane energizante cu fulgi de ovăz (de post)

 Am pentru tine o rețetă de batoane din fulgi de ovăz, care se prepară în doar 40 de minute, din care timpul activ de preparare este doar 10 minute.

Ingrediente:

250 g fulgi de ovăz
185 g banane decojite (cât mai coapte)
50 g stafide
100 g ciocolată amară
3 linguri lapte de cocos/soia/migdale (orice lapte vegetal poate fi folosit, iar dacă preferi laptele de vacă, poți opta și pentru acesta)
2 plicuri zahăr vanilat
Un vârf de cuțit cu sare

Mod de preparare:

Vei începe prepararea batoanelor prin pisarea bananelor cu o furculiță, până când acestea se transformă într-un piure. Apoi, poți adăuga fulgii de ovăz, stafidele, ciocolata amară tăiată în bucățele potrivite, laptele, zahărul vanilat și sarea. Amestecă totul la un loc până când compoziția devine omogenă și compactă. Pentru asta, este necesar să frămânți puțin aluatul cu mâna.

Alege o tavă întinsă (poate fi chiar tava de la cuptor) și tapeteaz-o cu hârtie de copt pe care ai udat-o bine cu apă și stors-o în prealabil. Faci acest lucru pentru ca batoanele să își poată trage puțină umezeală, dar totuși să rămână crocante și delicioase. Acum, presează aluatul frământat în forma pentru copt cât de bine poți. Dacă îți este mai ușor, poți presa totul cu ajutorul unei linguri sau a unui polonic.

Asigurându-te că ai preîncălzit cuptorul înainte, pune totul la copt pentru 30-35 de minute sau până când observi că se colorează ușor la suprafață și pe margini. În acel moment, poți scoate tava din cuptor și permite-i să se răcească pentru câteva minute. Folosindu-te de un cuțit foarte bine ascuțit, vei tăia apoi compoziția coaptă, în dreptunghiuri mici, care să semene unor batoane. După ce ai făcut acest pas, așază-le din nou în tavă și pune totul înapoi în cuptor pentru încă 15 minute.

Aceste batoane sunt excelente servite reci, pe post de gustare înainte de antrenamentul de dimineață sau atunci când ești pe fugă și nu ai timp să mănânci.

Sursa: bunadimineata.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *