Actualitate

Băutura mai puțin periculoasă decât alcoolul este berea din canabis produsă în Canada

Tehnica abordată nu este una nouă, însă rezultatul este o premieră, scrie Mediafax.

Mai precis, tipurile de bere pe bază de canabis care există pe piaţă sunt fermentate din orz şi infuzate cu ulei de marijuana, potrivit lui Dooma Wendschuh, de la Province Brands, compania care vrea să lanseze acest produs.

"Noi nu vom face acest lucru. Berea noastră va fi fermentată din tulpinile şi rădăcinile plantei de canabis (care de obicei trebuie procesate ca deşeuri de companii autorizate, n.r.)", a explicat specialistul.

Wendschuh a spus că, iniţial, au avut dubii că ar putea transforma canabisul în bere, primele rezultate având un gust "groaznic", "de broccoli mucegăit".

Însă, cu ajutorul unui chimist, s-a obţinut combinaţia potrivită de canabis, apă, drojdie şi hamei. Orice alcool care se generează în timpul procesului de fabricare este înlăturat, obţinându-se o bere non-alcoolică, fără gluten, care provoacă beţie şi trebuie consumată cu moderaţie.

Compania doreşte să construiască o fabrică şi intenţionează să scoată pe piaţă mai multe produse derivate, după modelul berilor clasice – blonde, brune etc.

Pe 17 octombrie, Canada va deveni una dintre puţinele ţări din lume care legalizează consumul de canabis în scop recreativ.

Produsele alimentare şi băuturile, precum negresele, mierea şi cocteilurile pe bază de canabis, ar putea deveni legale un an mai târziu.

Analiştii estimează că produsele pe bază de canabis vor aduce ţării încasări de 9 – 16 miliarde de dolari.

Sursa: descopera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *