Externe

Belarus începe mobilizarea rezerviștilor pentru a ”testa gradul de pregătire”

Unul dintre principalii aliați ai Rusiei a declarat că forțele sale armate încep 10 zile de ”exerciții de mobilizare” anuale, potrivit Hotnews.

Ministerul belarus al apărării a declarat că exercițiile au ca scop evaluarea gradului de pregătire a țării pentru mobilizarea rezerviștilor.

Toți bărbații din Belarus trebuie să efectueze serviciul militar și să rămână în rezervă după ce îl termină.

Deși forțele belaruse nu s-au alăturat direct războiului, țara a rămas strâns legată de Rusia și a permis Moscovei să îi folosească teritoriul ca rampă de lansare pentru invazie.

A organizat exerciții militare frecvente cu Rusia și, de asemenea, a permis Moscovei să folosească bazele sale pentru antrenament.

La începutul acestei luni, rachete nucleare tactice rusești au fost mutate pe teritoriul belarus, lucru pe care Vladimir Putin l-a descris ca fiind un avertisment pentru Occident.

Totuși, șeful serviciului de informații militare al Ucrainei, Kirilo Budanov, a declarat că Rusia nu a livrat încă „niciun singur focos nuclear” din acele arme tactice despre care președintele Vladimir Putin a spus că au fost deja mutate în Belarus, relatează Kyiv Independent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *