RăzboiUcraina

Biden: Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia. „Un dictator” cu ambiții imperialiste nu va şterge niciodată dragostea de libertate a poporului

Preşedintele SUA, Joe Biden a transmis vineri, 24 februarie, când se împlineşte un an de la invazia rusă din Ucraina, că Rusia nu va reuşi niciodată să cucerească această ţară şi l-a calificat pe Vladimir Putin drept „un dictator” cu ambiţii imperialiste, potrivit News.ro.

„Voi repeta astăzi ceea ce am spus acum un an, când Rusia a invadat Ucraina. Un dictator hotărât să reconstruiască un imperiu nu va şterge niciodată dragostea de libertate a poporului. Brutalitatea nu va măcina niciodată voinţa celor liberi. Iar Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia. Niciodată”, a scris Joe Biden pe pagina sa de Twitter.

De asemenea, liderul american a mai publicat un mesaj, însoţit de o fotografie din timpul vizitei sale surpriză pe care a efectuat-o în această săptămână la Kiev, în care apare plimbându-se pe stradă alături de liderul ucrainean Volodimir Zelenski, în care subliniază că Ucraina „este încă independentă şi liberă”, în ciuda unui an de asalt continuu, ba mai mult, chiar a reuşit să-şi recucerească „mai mult de jumătate din teritoriul pe care Rusia îl deţinea anul trecut”.

„Astăzi, la un an după ce au început să cadă bombele, Ucraina este încă independentă şi liberă. De la Herson la Harkov – luptătorii ucraineni şi-au recuperat pământul. Şi în mai mult de jumătate din teritoriul pe care Rusia îl deţinea anul trecut, steagul ucrainean flutură din nou cu mândrie”, mai scrie Joe Biden.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *