Economie

Binance, cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume, a întrerupt temporar retragerile de bitcoin

Binance, cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume, a întrerupt temporar retragerile de bitcoin pe rețeaua BTC, dar funcționează în continuare pe ERC20 și BEP20. Binance invocă anumite probleme tehnice, și asigură utilizatorii că restricția are un caracter temporar.

Bitcoin s-a prăbușit sub 25.000 de dolari duminică târziu, atingând cel mai scăzut nivel din decembrie 2020, în timp ce investitorii se debarasează de cripto pe fondul unei vânzări mai ample a activelor de risc, anunță CNBC.

Între timp, o companie de împrumuturi cripto numită Celsius a întrerupt retragerile pentru clienții săi.

Scăderea e provocată de inflația galopantă continuă, în timp ce Rezerva Federală este așteptată să majoreze ratele dobânzilor în această săptămână pentru a controla creșterea prețurilor.

Cea mai mare criptomonedă din lume, bitcoin, se tranzacționa luni, la ora 04:24 a.m. ET, în jurul valorii de 24.653,99 dolari, potrivit datelor CoinDesk.

Pe parcursul weekendului și până luni dimineață, peste 150 de miliarde de dolari au fost șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor.

Săptămâna trecută, indicii americani au scăzut puternic, iar Bitcoin și alte criptomonede s-au corelat cu acțiunile și alte active de risc. Atunci când acești indici scad, criptomonedele scad și ele.

„Din noiembrie 2021, sentimentul s-a schimbat drastic, având în vedere creșterile de rate ale Fed și gestionarea inflației. De asemenea, ne uităm, potențial, la o recesiune, având în vedere că FED ar putea fi nevoită să abordeze, în sfârșit, partea de cerere pentru a gestiona inflația”, a declarat Vijay Ayyar, vicepreședinte pentru dezvoltare corporativă și internațională la bursa de criptomonede Luno, pentru CNBC.

„Toate acestea indică faptul că piața nu a atins complet punctul minim și, dacă FED nu reușește să ia o pauză, probabil că nu vom asista la o revenire a optimismului.”

Ayyar a precizat că Bitcoin a scăzut în precedentele perioade de criză cu aproximativ 80% de la ultimul său nivel record. În prezent, a scăzut cu aproximativ 63% față de ultimul său maxim istoric, atins în noiembrie.

„Am putea vedea prețuri mult mai mici ale bitcoin în următoarea lună sau două”, a spus Ayyar.

Piața criptografică a fost, de asemenea, pe muchie de cuțit de la jumătatea lunii mai, când așa-numita monedă stabilă algoritmică terraUSD, sau UST, și criptomoneda sa soră luna s-au prăbușit.

Acum, piața este îngrijorată de o companie de împrumuturi criptografice numită Celsius, care a declarat luni că oprește toate retragerile, swap-urile și transferurile între conturi „din cauza condițiilor extreme de pe piață”.

Celsius, care susține că are 1,7 milioane de clienți, anunța că poate oferi un randament de 18% prin intermediul platformei. Utilizatorii își depun criptomonedele la Celsius, iar monedele sunt apoi împrumutate instituțiilor și altor investitori. Utilizatorii primesc apoi randament ca urmare a veniturilor obținute de Celsius.

Însă vânzarea pieței criptografice a afectat Celsius. Compania avea active în valoare de 11,8 miliarde de dolari la 17 mai, în scădere de la peste 26 de miliarde de dolari în octombrie anul trecut, potrivit site-ului său.

CEL, care este moneda proprie a Celsius, a scăzut cu peste 50% în ultimele 24 de ore, potrivit CoinGecko. Investitorii sunt îngrijorați de o contagiune mai largă pe piața criptografică. „Situația Celsius adaugă cu siguranță combustibil la foc. În general, piețele erau deja sub presiune din cauza îngrijorărilor legate de inflație și a creșterii ratelor dobânzilor, dar în cazul criptomonedelor, astfel de evenimente de contagiune ar putea provoca scăderi de amploare, având în vedere că piața este strâns legată în aceste zile cu o varietate de protocoale și afaceri interconectate”, a declarat Ayyar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *