Finanţe

Bitcoin a crescut la peste 45.000 de dolari pe unitate, pentru prima oară din aprilie 2022

Bitcoin a urcat marți la peste 45.000 de dolari pe unitate, pentru prima dată din aprilie 2022, pe măsură ce încrederea investitorilor într-o potențială aprobare a unui fond tranzacționat la bursă a continuat să crească.

Conform Coin Metrics, cea mai valoroasă criptomonedă din lume a atins marți dimineața un maxim intraday de 45.913,30 dolari pe unitate. Acesta a fost cel mai înalt nivel atins din 5 aprilie 2022 și a marcat prima dată când criptomoneda a fost tranzacționată peste pragul de 45.000 dolari pe unitate de atunci.

Ulterior bitcoin a limitat avansul la 3%, tranzacționându-se la 45.194,73 dolari pe unitate. Mișcarea vine pe fondul entuziasmului crescând în rândul traderilor că SUA ar putea aproba primul ETF bitcoin.

Acest lucru le-ar permite investitorilor să cumpere un produs care urmărește prețul bitcoin fără a fi nevoiți să dețină criptomoneda direct, atrăgând probabil investitorii instituționali mai mari.

Vineri, BlackRock și alți potențiali emitenți au actualizat formularele de înregistrare pentru ETF-urile Bitcoin propuse, inclusiv numele participanților autorizați. Investitorii citesc acest detaliu suplimentar ca o dovadă că o decizie a Comisiei pentru bursă și valori mobiliare din SUA va veni în curând.

Mulți experți din industrie se așteaptă ca fondurile să fie aprobate în ianuarie.

Alte criptomonede au crescut la rândul lor. Ether s-a tranzacționat la aproximativ 2.387 dolari pe unitate, în creștere cu aproximativ 4%, în timp ce Solana a crescut cu 7%, la aproximativ 113 dolari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *