Economie

Care sunt prognozele pentru Bitcoin înainte de finele anului? Cum se reflectă creșterea prețului asupra alternativelor de pe piața crypto?

În contextul în care piața este în continuă creștere începând cu sfârșitul lunii octombrie, Bitcoin continuă să capteze atenția investitorilor. Săptămâna aceasta, Bitcoin a înregistrat o evoluție impresionantă, depășind mai întâi pragul de 43.000 de dolari, apoi ajungând rapid la 44.000 de dolari în interval de 48 de ore, pentru ca în final să înregistreze o ușoară corecție și să se stabilizeze în jurul valorii de 43.755 de dolari.

Ce spun experții din domeniu?

Michael Saylor, co-fondator al MicroStrategy, estimează că prețul Bitcoin ar putea nu numai să depășească 1 milion de dolari, ci și să ajungă la 5 milioane de dolari. Saylor se bazează pe factori precum introducerea fondurilor tranzacționate la bursă (ETF) Bitcoin, integrarea de către bănci a serviciilor financiare bazate pe BTC și adoptarea unei legislații favorabile în Statele Unite.

Cauzele care au determinat Bitcoin să depășească pragul de 42.000 de dolari:

Viitoarea înjumătățire a Bitcoin și aprobarea ETF-ului Bitcoin spotUrmătoarea înjumătățire a Bitcoin, programată pentru mijlocul lunii aprilie 2024, stârnește entuziasm în rândul investitorilor și al analiștilor de pe piață. Acest eveniment, care are loc o dată la patru ani, înjumătățește recompensa pe care minerii o primesc pentru adăugarea de noi blocuri în blockchain-ul Bitcoin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *