Externe

BREAKING NEWS. Armenii din Nagorno-Karabah anunţă încetarea focului după operaţiunea militară a Azerbaidjanului

Etnicii armeni din regiunea separatistă Nagorno-Karabah au acceptat, miercuri, 20 septembrie, o propunere a Rusiei de încetare a focului, la 24 de ore după ce Azerbaidjanul a început o ofensivă pentru a prelua controlul asupra enclavei, soldată cu zeci de morţi şi sute de răniţi, informează Reuters.

Forţele separatiste armene din Karabah au declarat că Azerbaidjanul a străpuns liniile lor şi a ocupat mai multe vârfuri şi noduri rutiere strategice, în timp ce lumea a stat cu mâinile încrucişate, fără să facă nimic.

Autointitulata ”Republică Arţah” a precizat că, în astfel de circumstanţe, nu a avut de ales decât să înceteze ostilităţile începând de miercuri, de la ora locală 13.00.

”Autorităţile Republicii Arţah acceptă propunerea comandamentului contingentului rus de menţinere a păcii de a înceta focul. Cu medierea comandamentului contingentului rus de menţinere a păcii staţionat în Nagorno-Karabah, s-a ajuns la un acord privind încetarea completă a ostilităţilor începând cu ora 13:00 din 20 septembrie 2023”.

Marți, Azerbaidjanul a început operaţiunea asupra regiunii Nagorno-Karabah, după ce o parte din trupele sale au fost ucise în ceea ce Baku a declarat că au fost atacuri din regiunea muntoasă, pe care Azerbaidjanul a blocat-o timp de nouă luni.

Nagorno-Karabah este recunoscut la nivel internaţional ca parte a Azerbaidjanului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *