Social

BREAKING NEWS! Percheziții la Bălți. Ce au ridicat procurorii anticorupție?

Acțiunile de urmărire penală în dosarele de corupție la Agenția Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA) continuă cu noi percheziții la Bălți. Ofițerii anticorupție au descins la domiciliul și în biroul șefei Secției Teritoriale Bălți ale AIPA și acasă la un administrator care desfășoară activitate în domeniul agriculturii la nordul țării, transmite Realitatea.md.

CNA anunță că fost ridicate mijloace financiare în valoare de 31.000 de lei, contracte, ordine de plată și facturi fiscale. Documentele ar demonstra transferurile bănești către persoanele juridice, complice la infracțiune și cei care acordau instrumente pentru deghizarea provenienței banilor, rezultați din infracțiune. De asemenea, au fost găsite certificate care confirmă depunerea dosarelor de subvenționare și telefoane mobile.

„Astfel, până în prezent, a fost pornită urmărirea penală pe 27 de cauze, în baza bănuielii rezonabile că au fost săvârșite: corupere pasivă, activă, trafic de influență și spălare de bani”, potrivit CNA.

Pe 24 ianuarie 2023, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat acțiuni de urmărire penală în zeci de cauze penale, pornite pe abuz de serviciu, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani. Mai mulți funcționari publici din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), precum și reprezentanți ai unor agenți economici au fost reținuți pentru pretinse ilegalități, comise la acordarea subvențiilor pentru agricultură.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *