Politică

BREAKING. Procurorul general interimar, Ion Munteanu, va cere ridicarea imunității de la doi deputați de la „Renaștere”. Cine sunt aceștia?

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, urmează să ceară ridicarea imunității parlamentare a doi deputați neafiliați. Este vorba de socialiștii transfugi, care reprezintă, la moment, Partidul „Renaștere”, susțin sursele Deschide.MD.

Menționăm că la începutul lunii august la sediul Partidului „Renaștere” au avut loc percheziții într-un dosar penal pornit pentru tentativa de corupere a unor aleși locali. În urma perchezițiilor a fost reținut soțul deputatului Irina Lozovan, Pavel Gîrleanu. Mai exact, acesta este acuzat că ar fi încercat să-l mituiască pe primarul orașului Ocnița, Victor Artamaniuc, în vederea părăsirii Partidului Socialiștilor și aderării la „Renaștere”.

UDAPTE: Președintele Parlamentului Igor Grosu a confirmat informația Procuraturii Anticorupție (PA), precum că mai mulți deputați ar putea rămâne fără imunitate parlamentară. El a anunțat că în adresa Parlamentului a parvenit pe 21 septembrie mai multe cereri din partea procurorilor prin care se solicită ridicarea imunității parlamentare a deputaților Irina Lozavan și Alexandr Nesterovschi, potrivit Newsmaker

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *