Internațional

Bulgarii continuă protestele și cer demisia guvernului

Peste 3.000 de mii de protestatari au blocat traficul rutier din centrul Varnei pentru a noua zi consecutiv. La Sofia, cel puţin 1.000 de persoane s-au strâns în apropierea parlamentului, iar jandarmeria a folosit forţa pentru a-i obliga pe demonstranţi să se îndepărteze de clădire. ‘Diankov a plecat, urmează Borisov’, scandează protestatarii.

Potrivit unor surse, citate de agenţia de presă PIK, premierul Boiko Borisov i-ar fi chemat la sediul guvernului pe cei mai apropiaţi consilieri ai săi pentru a discuta dacă nu ar fi fost mai bine să prezinte demisia guvernului. Conform surselor citate, Borisov consideră că partidele de opoziţie nu sunt pregătite pentru alegeri anticipate şi ar prefera că acestea să fie convocate în aprilie decât să aştepte alegerile parlamentare ce ar urma să aibă loc în luna iulie.

Pe fondul celor mai ample acţiuni de protest din ultimii 16 ani din Bulgaria, principalele partide de opoziţie au cerut deja demisia guvernului.
Aproximativ 100.000 de persoane din peste 35 de oraşe au ieşit pe străzi, duminică, nemulţumite de creşterea facturilor la energia electrică. Luni, premierul Borisov l-a demis pe ministrul finanţelor Simeon Diankov, într-o încercare de a reduce tensiunile sociale, dar nici asta nu a reuşit să oprească protestele. 

Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *