Social

Bunuri de peste 4,6 milioane de lei, sechestrate prin ordonanțele emise de ARBI din cadrul CNA

Bunuri de peste 4,6 milioane de lei au fost sechestrate prin ordonanțele, emise de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, săptămâna trecută, acestea urmând a fi autorizate de instanța de judecată. La moment, ARBI are în examinare 158 de delegații, pe 120 de cauze penale, în privința a 257 de subiecți, anunță CNA.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 7 expertize judiciare, dintre care 4 criminalistice și 3 IT, în procedură fiind alte 66 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 330 de cauze penale, transmite Radiochisianu.md.

Direcția legislație a recepționat 35 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 13 rapoarte de expertiză și 9 avize. La moment, se lucrează pe 34 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 7 analize operaționale și a inițiat 6 noi, alte 46 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 10 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 114 de caziere de integritate.

Direcția educație anticorupție a desfășurat 4 activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 47 de apeluri. În penitenciare se află 13 persoane, arestate în dosarele CNA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *