Economie

Bunuri în valoare de circa 2 milioane de lei, sechestrate de ARBI a CNA

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA anunță că a emis ordonanțe de sechestru, în baza delegațiilor Procuraturii Anticorupție (PA) și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pe 3 bunuri, în valoare de circa 2 milioane de lei, săptămâna trecută. Printre acestea se numără un cont bancar, o încăpere locativă și un mijloc de transport.

În prezent, ARBI are în examinare 117 de delegații pe 85 de cauze penale în privința a 182 de subiecți, transmite Jurnal.md.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 2 expertize criminalistice și 8 IT, în procedură fiind alte 55 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au pornit 12 cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată 2 cauze penale. În prezent, organul de urmărire penală al CNA gestionează 373 de dosare.

Direcția legislație a remis autorilor 10 rapoarte de expertiză și 20 de avize. În prezent, se lucrează pe 42 de materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 6 analize operaționale și a inițiat 7 noi, alte 28 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 6 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 165 de caziere de integritate.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 42 de apeluri. Totodată, 1207 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului. În penitenciare se află 3 persoane, arestate în dosarele CNA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *