Economie

Bunuri în valoare de circa 200 000 de lei, sechestrate de ARBI

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe 2 terenuri pentru construcții și 3 capitaluri sociale, în valoare de circa 200 000 de lei, în baza delegațiilor procurorilor. Bunurile a fost indisponibilizate în dosarele, pornite de Direcția generală urmărire penală a CNA și Procuratura Anticorupție pe trafic de influență și exces de putere. Totodată, ARBI a preluat 161 000 de lei în administrare, săptămâna trecută, anunță Centrul Național Anticorupție (CNA).

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 7 expertize judiciare, dintre care 4 criminalistice, 2 IT și o expertiză tehnică în construcții, în procedură fiind alte 64 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 338 de cauze penale, scrie Radiochisinau.md.

Direcția legislație a recepționat 23 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 10 rapoarte de expertiză și 7 avize. La moment, se lucrează pe 31 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 6 analize operaționale și a inițiat 3 noi, alte 49 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 9 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 131 de caziere de integritate.

Direcția educație anticorupție a desfășurat 4 activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 54 de apeluri. 6 persoane au fost plasate în izolatorul CNA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *