Justiție

Bunuri în valoare de peste 1 milion de lei – sechestrate de ARBI a CNA

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre, săptămâna trecută, pe bunuri în valoare de peste 1 milion de lei, în baza unei delegații a Procuraturii Anticorupție (PA). Este vorba despre o încăpere locativă și una nelocativă, sechestrate într-un caz de escrocherie. În prezent, ARBI are în examinare 107 de delegații, pe 77 de cauze penale, în privința a 165 de subiecți, informează CNA, scrie Jurnal.md.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 5 expertize judiciare, dintre care 1 criminalistică și 4 IT, în procedură fiind alte 59 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au pornit 2 cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată 2 cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 379 de dosare.

Totodată, Direcția legislație a recepționat 25 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 18 rapoarte de expertiză și 19 avize. La moment, se lucrează pe 40 de materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 4 analize operaționale și a inițiat 2 analize strategice, alte 84 de studii sunt în procedură.

Direcția educație anticorupție a actualizat aplicația Quiz Pro Integritate, un joc, creat pentru a verifica într-un mod interactiv și distractiv cunoștințele despre premisele corupției, mecanismele de denunțare a actelor de corupție, atribuțiile CNA, dar și principiile de integritate profesională și personală.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 30 de apeluri. Totodată, 940 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului.

În penitenciare se află 2 persoane, arestate în dosarele CNA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *