Social

Bunuri în valoare de peste 12 miloane de lei – sechestrate de ARBI din cadrul CNA

Construcții locative, terenuri de construcție, un cont bancar și un automobil, în valoare totală de peste 12 milioane de lei, au fost sechestrate de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) din cadrul CNA, săptămâna trecută.

Acestea au fost indisponibilizate în baza unor delegații recepționate de la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) și Procuratura Anticorupție (PA). În prezent, Agenția are în executare 99 de delegații pe 70 de cauze penale în privința a 150 de subiecți cu statut procesual, transmite Știri.md.

Subdiviziunile CNA au mai raportat pentru săptămâna trecută realizarea a șaptea expertize judiciare, executarea a două analize operaționale și demararea a altor șase, în procedură fiind 105 studii analitice. Direcția generală urmărire penală a expediat procurorilor două cauze penale cu propunere de transmitere în judecată, alte două dosare fiind pornite săptămâna trecută. La moment, în gestiunea DGUP a CNA se află 358 de cauze penale.

În cancelaria CNA au fost înregistrate 1.463 de materiale, au fost eliberate 98 de caziere de integritate, au fost organizate trei instruiri anticorupție, iar la linia națională anticorupție au fost recepționate 34 de apeluri telefonice.

În penitenciare se află 12 persoane arestate în dosarele din gestiunea Centrului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *