Social

Bunuri în valoare de peste 700 000 de mii de lei – sechestrate de ARBI

Săptămâna trecută, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat în baza delegațiilor procurorilor, sechestre în valoare de peste 700 000 de mii de lei. Pe lângă bunurile indisponibilizate, a fost preluat în administrare un Mercedes s300 (anul fabricației 2017) și 26 000 de lei.

În prezent, Agenția are în procedură 180 de delegații pe 127 de cauze penale în privința a 296 de subiecți, relatează Realitatea.md.

„Direcția generală asigurare operativă a efectuat 6 expertize judiciare, dintre care una grafoscopică, una criminalistică, o expertiză tehnică în construcții și 3 IT, în procedură fiind alte 61 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 331 de cauze penale. Direcția legislație a recepționat 11 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 8 rapoarte de expertiză și 9 avize. La moment, se lucrează pe 28 materiale, recepționate de la autorități”.

De asemenea, Direcția analitică a efectuat 4 analize operaționale, alte 60 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 9 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 136 de caziere de integritate.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 60 de apeluri. În penitenciare se află 18 persoane, arestate în dosarele CNA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *